Sunday, July 30, 2006


Ellende in Kana

Hierbij twee foto's uit Kana, waar de Israelische luchtmacht vannacht vijftig vliegtuigbommen op gooide. Ten minste twee huizen geraakt die vol zaten met ongeveer 65 mensen (voornamelijk kinderen en oude vrouwen). Volgens de overlevenden die ik zojuist daar heb gesproken, lag iedereen te slapen en stierven er tenminste 50 mensen, voornamelijk kinderen. Ik zag hoe hulpverleners een klein jochie onder het puin vandaan haalden en vervolgens op een brancard naar een ambulance brachten. Het jochie was dood. Allemaal heel dramatisch. Ook zijn er nu rellen uitgebroken in Beirut, waar het hoofdkwartier van de VN is aangevallen door demonstranten. Dit is een beetje treurig, want de VN proberen juist nog wat te doen voor de mensen in het zuiden van Libanon. Ik zag toennet hoe VN pantserwagens door Kana reden en met bussen sommige vluchtelingen probeerden te vervoeren vanuit Kana naar Tyrus, een kwartier verderop aan de kust. Terwijl we in Kana waren, cirkelden er nog altijd Israelische straaljagers over de stad, bommen klonken in de heuvels op ongeveer 2 kilometer.

Ik probeer later vandaag nog met een update te komen, al is het hier allemaal een beetje druk en gespannen....

Harald Doornbos

3 comments:

inger said...

Ben erg onder de indruk van jouw werk en dat van Hans-Jaap Melissen. Het is broodnodig, het perspectief van binnenuit! Net zo nodig als het brood dat Hezbollah in Naqoura bezorgde - wat een surrealistische wereld toch.
Sterkte en veel geluk, ook voor Hans-Jaap

dutchmarbel said...

De laatste 'samenzwerings-verklaring' van de fanatieke pro-Israel mensen die op internet circuleert is dat Kana niet door de Israeliers komt maar dat Hezbollah e.e.a. heeft opgeblazen. De Israeliers zeggen dat ze vroeg op de avond gestopt zijn met bombarderen en dat de eerste slachtoffers pas in de ochtend gemeld worden...

Brullio said...

weet jij wat pallywood betekent?