Sunday, July 23, 2006

AANVALLEN WORDEN STEEDS HEVIGER IN TYRE EN OMGEVING

Ik kom net teruggereden uit het centrum van Tyre, waar we de burgemeester gesproken hebben. Die man was vanzelfsprekend nogal depressief. Wel een aardige vent. Hij ziet het volgens mij ook allemaal niet meer zitten. Gaf ons nog een pakket mee met brochures over het Tyre cultureel festival, dat twee dagen geleden moeten zou zijn begonnen. Concerten, feesten, muziek, cinema. Alles ligt natuurlijk nu in het water. En meer hier. De bombardementen zijn vandaag heel hevig. Soms vijftien raketinslagen binnen halve minuut. Meeste aanvallen nog steeds net buiten de stad, waar Hezbollah zit. Ook wordt er gevuurd door de Israelies in toenemende mate gevuurd op auto's die over de wegen in eht zuiden van Libanon rijden. Vandaag tenminste al zeven auto's aangevallen, meeste inzittenden zijn burgers.
Twee uur geleden kregen we een melding binnen dat er een auto geraakt zou zijn door een raket vlak voor een zieken huis, iets ten zuiden van Tyre (dus nog dichter tegen Israel aan). Wij er naar toe. Hoe je die plek vindt? wel, gewoon de zwarte rookwolk volgen. Zometeen meer over dit behoorlijk damatische incident (ook een paar foto's van de directe nasleep van de luchtaanval), want de batterij van mijn computer is bijna leeg, heb stroom nodig.

Harald Doornbos

1 comment:

harm said...

Dag Harald,

We proberen op deze moderne manier commentaar te leveren op jouw weblog. Tot nu wilde dit niet zo goed, zal wel aan de onervarenheid van je ouders liggen.
We proberen het weer.