Tuesday, July 25, 2006

Laatste nieuws uit zuid Libanon: Tyre relatief rustig. Sinds afgelopen nacht zijn er eigenlijk nauwelijks nog bommen in de buurt geexplodeerd. Dichter tegen de grens aan met Israel is het nog altijd wel een chaos. Israelies hebben tenmisnte zeven burgers gedood tijdens aanval op een huis in het grens gebied. hezbollah blijft hun raketten afvuren op Israel. Velen hopen hier dat het allemaal snel is afgelopen en beschouwen de realtieve rust als een goed teken. Ik weet het nog niet zo zeker...

Harald Doornbos

1 comment:

Elisabeth said...

Naast de zeven burgers gisteren, ook 10 Hezbollah terroristen gedood (vandaag). Dat zijn er al enkele dozijnen rondom Maroun al Ras and Bint Djabeil, waaronder senior commanders. Een aantal van hen ligt in een Israelische vrieskist, dus het is geen propaganda fabel.

Ook Israel heeft 9 soldaten verloren in die strijd.

Het is heel erg dat er Libanese burgers zijn omgekomen en nog steeds omkomen, maar er zijn al over 200 Hezbollah fighters in totaal gedood en daarover schrijven jullie of CNN of Sky niks. Ik begrijp dat Hezbollah dat niet graag publiceerd, maar ondertussen zijn het wel feiten. En het zijn die Hezbollah fighters waar Israel het op gemund heeft, en niet de burgers.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3282230,00.html

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3282867,00.html