Sunday, July 16, 2006


DAG 5 VAN DE OORLOG IN LIBANON

09.56 - Situatie update: Vanochtend alles in Beirut redelijk rustig. Een of twee luide explosies, voor de rest rustig. Drone nog altijd boven de stad. Vliegtuigen af en toe, maar het laatste uur geen aanvallen. In Haifa, in Israel, zijn echter zojuist een tiental raketten van Hezbollah neergekomen. Volgens de eerste berichten ongeveer 20 gewonden en zelfs 9 doden, aldus de Israelische televisie. Verwachting hier is dat Israel vanwege de Haifa aanval opnieuw snel zal gaan bombarderen. Foto hiernaast is trouwens van gisteren, toen ik in de buurt stond van Haret Hreik, de Hezbollah wijk, die inmiddels zo goed als plat is gegooid. Libanese televisiezenders hebben beelden uitgezonden van de wijk en het heeft er inmiddels meer weg van Hiroshima, dan van Beirut, vijf dagen geleden. Er zijn trouwens niet al te veel doden en gewonden gevallen. Dat komt omdat Haret Hreik zo goed als leeg is, alle mensen zijn een paar dagen geleden vertrokken naar veiligerer gebieden. Ik ga trouwens nu de stad in. Als ik terugkom, meer over de situatie hier.

Harald Doornbos

1 comment:

jacl said...

Vanmorgen met veel interesse je verhalen gelezen. Het ziet ernaar uit dat Israƫl nog niet klaar is met Hezbollah, zeker na de raketaanvallen op Haifa. Volgens BBC World zou Al Manar ook weer zijn aangevallen. Is het station nu uit de lucht?
Ook interessant zijn de commentaren in de (digitale) Asharq Alawsat (http://aawsat.com/english/default.asp) van met name Abdul Rahman Al-Rashed, Tariq Alhomayed en Amir Taheri.
Kijk een beetje uit met waar je naartoe gaat, want ook laser guided bombs willen wel eens over- of undershooten.