Sunday, January 15, 2006

KANDAHAR ROCKS!

Gisteren meldde Harryzzz het al – zuid-Afghanistan wordt steeds gevaarlijker voor Westerse troepen. Om deze claim bij te zetten, heeft een zelfmoordenaar van de Taliban zich op zondag opgeblazen in de zuid-Afghaanse stad Kandahar.
Doelwit van de aanslag was een convooi van Canadese troepen. Details over slachtoffers ontbreken er nog. Er zijn in ieder geval gewonden gevallen omdat ooggetuigen zagen hoe bebloede mensen werden afgevoerd op brandcards.
Tevens is het onduidelijk of de zelfmoordenaar harryzzz heeft gechekt voordat hij overging tot deze, toch vrij drastische, actie. De meesten zullen namelijk denken dat Kandahar niet over internet beschikt. Maar ik was daar een tijdje geleden en – tot mijn eigen verbazing – bestond er een internetclub met de snelste verbinding die ik ooit buiten Europa heb mogen gebruiken. De eigenaar, een slimme Afghaan, had een satellietverbinding geritseld, waardoor hij de waardeloze telefoonlijnen omzeilde en het mogelijk was om ongeveer met de speed of light gebruik te maken van het internet. Kandahar rocks!

Harald Doornbos

No comments: