Tuesday, February 26, 2008

BIZAR: AL-QAIDA GEBRUIKT BEELDEN NEDERLANDSE TELEVISIE IN PROPAGANDA DVD

Oh, zeer zeker was ik verbaasd.

Want via via kon ik, hier in Pakistan, de laatste Al-Qaida DVD's bekijken op de computer van iemand die ik ken.

DVD's dus die door Al-Qaida-leden hier in Pakistan en het naburige Afghanistan zijn gemonteerd en die, over een paar weken, op de markt komen. Omdat ze nog nieuw en exlusief zijn (zo'n drie weken geleden gemonteerd) kon ik er geen copie van krijgen. Wel mocht ik een paar foto's nemen van het computerscherm (Zoals te zien, heb ik de naam van mijn blog midden door de foto gezet, anders wordt die foto weer gejat zonder referentie...vandaar)

Eerste DVD beelden; een paar taliban strijders in Afghanistan die zingend kamp opzetten en vervolgens op Amerikaanse troepen beginnen te schieten. Verderop: een taliban commandant die een zestien-jarig jochie glimlachend meeneemt naar een auto. Een Arabisch Al-Qaida lid zit met een nijptang te klooien aan de achterbank die bestaat uit iets van 100 explosieven. Het jochie gaat in de auto zitten, rijdt over een bergweg naar een Amerikaanse patrouille en blaast zichzelf, en de Amerikanen, op.

Gezellige DVD dus. Ik blijf doorkijken. Soldaten - Afghaanse en waarschijnlijk een paar buitenlandse troepen - geven een Afghaan wat klappen. Plotseling echter zie ik het logo van Nederland 1 in beeld. En een, truttige, Nederlandse ondertitel: Doe je rothoofd naar beneden. Ik kijk nogeens goed. Is dit Rondom Tien, een uit de hand gelopen EO-Jongerendag wellicht????

Nee, dit is en blijft de Al-Qaida-DVD. Kijk naar de twee logo's linksboven. Daar staat, onder een wereldbolletje, in het Arabisch Manba al Jihad, wat zoveel betekent als Bron van de Heilige Oorlog. Daar weer onder, opnieuw in het Arabisch: Al Houda, wat staat voor het juiste pad al is het Engelse woord guidance beter.

Beide namen vertegenwoordigen Al-Qaida video productiemaatschappijen in Afghanistan en Pakistaans stammengebied. Manba al Jihad en Al Houda zijn tevens strijdgroepen in Afghanistan. Ze bestaan uit een mengelmoes van Arabieren en Centraal Aziaten (veelal Al-Qaida) en lokale Afghanen en Pakistanen (veelal Taliban).

Maar goed. Terug naar de Nederlandse televisiebeelden. Waarom doet Al-Qaida dit? Wel, omdat deze beelden laten zien hoe een Afghaan klappen krijgt van - daar lijkt het tenminste op - een paar Westerse (Nederlandse????) militairen en Afghaanse regeringssoldaten (die pro-president Karazai zijn, door het Westen gesteund).

Op de Al-Qaida-DVD worden deze beelden dan ook vergezeld van een stem, in het Pastho (de taal der Pathanen), die zegt: “Ze zeiden dat ze kwamen om te helpen en om het land op te bouwen, maar dit is wat de ongelovigen doen.” Oftewel: Die buitenlanders slaan onze mensen, dus sluit je aan bij Al-Qaida om hen te verdrijven. Dezelfde stem roept de kijker zo ongeveer de hele video op om te vechten tegen de ongelovigen en de ongelovigen, kaffirs genaamd, met zelfmoordaanvallen te pakken.

Ik ga ervan uit dat Al-Qaida de Nederlandse tv beelden van het internet heeft geplukt. Omdat ik al een tijdje niet meer in Nederland woon, heb ik geen idee welk programma dit was. Wie het weet mag het zeggen.

In ieder geval dit: In een globale wereld staan we - of we het nou leuk vinden of niet - allemaal met elkaar in verbinding. Een goed bedoelde reportage op Nederland 1 wordt van het internet geplukt door Al-Qaida in zuid-Afghanistan. Vervolgens verknipt tot propaganda met behulp van edit-programma op een lap-top ergens nabij Kandahar. Daarna op een DVD gezet en verspreid om er nieuwe leden mee te ronselen.

En het leuke (of tragische) is dat Al-Qaida er de komende weken weer een paar duizend aanhangers bij krijgt vanwege het filmpje van heer Wilders. Kan die man zijn kruistocht niet kwijt bij de lokale omroep van Venlo in plaats van op het WWW? Echt, ik woon in het Midden Oosten en Pakistan: Als je wilt dat Al-Qaida sterker wordt, het Anne Frank huis binnenkort wordt opgeblazen en Iran out of control raakt, moet je vooral Wilders steunen.

Moslimsamenlevingen buiten Europa (Midden Oosten, zuid-Azie, noord-Afrika) zijn over het algemeen zeer conservatieve en gecompliceerde delen van de wereld die veel meer raakvlakken hebben met Europa in de Middeleeuwen dan me de post-Verlichting en seculiere 21ste eeuw. Hier de botte bijl willen hanteren is natuurlijk 'lachuuu', maar werkelijk extreem simpel en gevaarlijk. Het is net zoiets als eisen dat de film Fucked up Anal Schoolgirls wordt uitgezonden tijdens de koffiepauze in ieder bejaardentehuis in Nederland. Cake en koekjes erbij. Opnieuw lachuuuu. Maar, geheid dat de meeste bejaarden het niet waarderen.

Absoluut, er is van alles mis de in de islamitische wereld. En in een democratie als Nederland moet alles kunnen. Maar botte bijl Wilders helpt uiteindelijk Al-Qaida en aanhang. Logisch trouwens, want de enige reden waarom Wilders succes kent en in de Tweede Kamer zit, is omdat Osama en geflipte aanhang deden wat ze deden en doen wat ze doen.

In ieder geval spreekt Nederland weer een woordje mee: Al-Qaida gebruikt Nederlandse tv beelden, Pakistan gooit wereldwijd youtube plat vanwege geruchten dat het Wilders-filmpje erop staat. En Iran roept op om Denemarken en Nederland te boycotten. Als journalist in het Midden Oosten zeg ik: Mooi zo - werk aan de winkel! Als mens denk ik: Kan die Wilders niet eens (Vrij naar Jules Deelder) door 10 matrozen....?

Harald Doornbos

18 comments:

peter1968 said...

Ja hoor. Het is allemaal de schuld van Wilders. Echt waar. (Zucht maar weer eens diep over zoveel domheid)

Anonymous said...

Lekkere propaganda, 16 jarige jongetjes zichzelf in naam van de schepper laten opblazen. Taliban is laf

Anonymous said...

Meneer Doornbos. De heer wilders vertegenwoordigt een grote groep Nederlanders of je dat nu leuk vindt of niet. Dat wil niet zeggen dat de heer Wilders verstandige dingen doet of zegt. Maar op dit moment geniet hij wél vrij veel steun. De stupiditeit zit niet zozeer bij Wilders op dit moment maar veel meer bij de regering en ook een deel van links Nederland. Al maandenlang maken zij stampij over het filmpje dat nog steeds niet is verschenen. Door die ophef in de media is het zelfs in de uiterste uithoeken van de wereld bekend, "dat er wel iets vreselijks aan moet komen", maar gezien ..?? ho maar...! Er is een oud gezegde: DE MENS LIJDT HET MEEST DOOR HET LIJDEN DAT HIJ VREEST. En zo is dat ook hiermee. Dat onze jeugdige (lees onvolwassen) minister president zoveel stampij maakt voortkomende uit z'n eigen angsten, geeft veel anderen de moed en de kracht om te dreigen en dat gebeurt dan ook. Enne een waarheid als een koe is inmiddels ook, Dat de werkelijke vrijheid van meningsuiting door de islam al de das is omgedaan in Nederland. Riep van Gogh nog van alles over moslims, Nu mag het niet meer van de minister president. Het liefst zou hij daarvoor censuur instellen maar ja zo gemakkelijk gaat dat niet. De kans is groot dat de ophef over Wilders en zijn filmpje (komt het er ooit wel???) meer en meer aanhang voor hem zal opleveren. wat dat betreft heeft men kennelijk niets geleerd uit de geschiedenis maar ja....waar wordt dát nog goed onderwezen in Nederland..??. Het valt te hopen dat Wilders het filmpje wel maakt, en dat hij veel, heel veel beelden gebruikt van Al Qaida. Dan kunnen we zeker zien hoe goed deze mensen (wat zei ik??) het voor hebben met hun soortgenoten. Maar het zal wel gaan zoals het altijd al ging: De Nederlandse handelsman is enkel uit op het geld, en als dat nodig is dan moet hij zijn mening maar even opzij zetten. Want een boycot kopen we liever af met inlevering van onze eigen opvattingen.....toch.....?

Anonymous said...

Laat het dan de lokale omroep in Den Haag zijn. Wilders woont godzijdank niet meer in Venlo en omroep Venlo is gelukkig een kwalitatief goede lokale omroep die zich niet door de film van Wilders laat besmeuren.

Verder trouwens een goede blog.
Grtz Gj

Anonymous said...

ik vind de oplossing simpel blijf waar je bent en je wordt niet lastiggevallen. doordat wij nederlanders soldaten naar afghanistan hebben gestuurd hebben we onzelf op de dodenlijst gezet. tuurlijk niet op de eerste plek maar we scheppen voor ons zelf een risico. ik hou zelf van democratie maar we moeten bessefen dat niet iedereen dat doet. en de democratie zelf is ook niet suprieur. waar ik me druk om maak is als nederlander dat de hele wereld in rep en roer is als er 1 soldaat word neergeschoten een westerling dan. maar om die arabieren geeft niemand wat. de wereld schreeuwde om 11-9 3000 mensen kwamen om. tuurlijk is dit een kwalijke zaak. maar hoeveel arabische mensen zijn er dan niet om gekomen maar naar daar wordt niet gekeken. europa valt de moslims aan verwachten jullie dan niet dat ze wat terug doen? aan beide kanten kleeft bloed.

Peter said...

Ik ben het dus niet eens met de anonieme reactie boven mij.De pruik heeft net aan 600.000 mensenachter zich staan en als diezelfde aanhangers de rest van van het PVV politieke programma leren kennen dan blijven er heel misschien nog 100.000 van over. Hij provoceert en gaat vervlgens zitten grienen als iemand hem aanspreekt op z'n provocaties. Soms krijg ik het vreemde idee dat PVV/Republikeinen/Al Quaida hetzelfde gedachtegoed hanteren nl. het knechten van de aardse bevolking middels angstzaaierij en de daaruit voortvloeiende hypocriete haat t.o.v. 1 bepaald geloof.

Ruang tunggu said...

Ik ben het geheel eens met de woorden van Dhr Doornbos. Zelf leef ik al vele jaren in Azië midden tussen Moslims, zelf ben ik dat overigens niet.Maar zie dagelijks de effecten van "mensen" als Wilders.Wat Anonymous schrijft over de aanhang van deze heer Wilders, ik denk dat deze aanhang onstaat omdat in het verzorgings staatje Nederland mensen bijna niet meer kunnen nadenken en niet verder zien dan hun neus lang is.
Want anders zouden ze zien wat de gevolgen zouden kunnen zijn van oproerkraaijers als Dhr. Wilders, Adolf H. had ook een grootte mond en joeg velen de dood in, Wilders is van het zelfde soort alleen zijn de tijden veranderd. Mensen als Wilders zenden de uitnodiging van "mag ik ook een bom?". Moslims zijn niet slecht of geweldadig, het is maar een kleine groep die exstreem en radicaal zijn, en je zou je moeten afvragen of dit wel werkelijk Moslims zijn, of is dit wat de naam gebruikt maar in werkelijkheid een ordinaire groep wat een beroep heeft als terrorist.
Als laatste wil ik opmerken dat ik in een land woon met de grootste Moslim populatie ter wereld en zolang je een ander niet in'z'n gevoelens kwest (leef en laat leven)heb je nergens last van, vrijheid van meningsuiting is goed maar dit houdt niet in dat dit ook betekend dat je anderen mag of moet kwetsen in hun geloofsovertuiging of gevoelens.Wanneer Dhr Wilders zoveel afweet van de Koran dan zou hij immers weten dat juist tegen geweld is en dan kom ik terug op mijn opmerking / vraag van voorheen. Zijn deze terroristen nu werkelijk Moslims of willen ze er graagg bij horen.

Dan said...

Ja ik stond er ook van te kijken. Op eens komt ie met Wilders aanzetten!? Op die manier kun je wel even doorgaan. Beetje laf om je eigen normen en waarden te verkopen voor dreigementen van bebaarde mannetjes. !

Kortom, leuk verhaal echter niet nieuw want het stikt van dit type cd/dvd's. Wel dom van de Nederlandse TV om zoiets uit te zenden. Maar ja, linkse kliek he! Dom en zeer gevaarlijk!

Anonymous said...

En Peter..., Natuurlijk al zijn het er maar 600.000 en heeft het brilletje meer aanhang dan de pruik....!!?? De handelsgeest verpatst zonder problemen de opvattingen van 600.000 landgenoten nietwaar...?? Bovendien wijzen de peilingen wel op iets anders. Enne Peter...Plosteling kwam ik op een gedachte. Er was eens een mevrouw die zei de de Nederlandse identiteit niet bestond. Natúúrlijk bestaat die wel. Het is de identiteit van de handelaar die voor het gewin zonder problemen zijn ziel verkoopt....! En nog eens over de aanhang van die pruik zoals jij hem noemt. Een aantal peilingen wezen uit, dat sommige van zijn uitspraken konden rekenen op 64% aanhang van de ondervraagden. Dat is wél even meer dan die 600.000. om nog maar te zwijgen van de verkiezingspeilingen..Maar om het voor jou nog maar eens te verduidelijken. In mijn reactie gaat het niet om meneer Wilders zijn gelijk of niet. Ik deel zijn mening niet in veruit de meeste kwesties. Maar feit blijft dat het Meneer Doekele Terpstra, Meneer Meint Jan Faber, de regering en een deel van links zijn geweest die De PRUIK, met zijn maar 600.000 aanhang, ongelooflijk veel meer betekenis hebben gegeven dan de man in zijn stoutste dromen had durven hopen. Dáár zit de dommigheid. Als men schouderophalend had gereageerd met "Je doet maar waar je zin in hebt" Hadden de geitenhoeders in het Kithargebergte absoluut niets gehoord over "De pruik" en zijn voornemens. Zo ligt dat en daarom blijf ik bij mijn constatering dat hier het gezegde DE MENS LIJDT HET MEEST DOOR HET LIJDEN DAT HIJ VREEST, onverkort van toepassing is op al die Wilders-foben.

Anonymous said...

Mmmmm die tien matrozen mogen bij mij ook wel langskomen!

Anonymous said...

Ik geloof zeker dat de bejaarde een trauma overhouden maar ik geloof niet dat ze gaan moorden of steden plat gaan branden.

Anonymous said...

we weten allemaal dat de moslims hun regeles en weten aan iedereen probeert op te leggen hoe dan ook!!ja tuurlijk zet de westerlingen maar weer in negatief daglicht.

dat hele volk is bijna op alle fronten laf dus ik gaat me er geen zorgen over maken. alle westerse soldaten doen goed werk ga zo door jullie hebben mijn steun

Anonymous said...

Ik woon zelf in het Midden Oosten en weet dus net als Doornbos hoe hier gedacht en gehandeld wordt. De vrijheid van meningsuiting is een recht van ieder mens maar deze zelfde vrijheid betekent niet dat je hele bevolkingsgroepen mag beledigen, smaden en haten. Er zijn zoveel andere manieren die Wilders schijnbaar niet weet te gebruiken.
Diegene die Wilders haatcampagne steunen, steunen hier indirect groepen als Al Qaida mee.
Dat hij veel aanhangers heeft is logisch. Mensen zijn het zat en zijn bang. De makkelijkste weg voor hun is dan mee te roepen dat de islam achterlijk is.

Anonymous said...

lees dit alsof het je moeder, zuster, of dochter(tje) is. ik wil hiermee laten zien wat er gebeurd. niet zo zeer door het nederlandse leger, maar ze steunen het wel.
dit gaat niet zozeer om een ''klap''. dit gaat om de dagelijkse gebeurtenissen. wees eens eerlijk? wat zal jij doen als jouw dochter(tje), zus of moeder of jouwzelf dit overkomt? lees;


Ik heb slechts een glimp opgevangen van de verschrikkelijkste misdaad dat een vrouw zich kan voorstellen… de verkrachting en verminking van een andere vrouw.

Maar dit was niet zomaar een vrouw… dit was onze zuster in de Islam, onze zuster in Imaan… zo dicht bij als onze bloedzussen... zo dicht bij u en ik als onze moeders en dochters, of tenminste, dit is de status die zij in onze harten zou moeten hebben, of wij haar zo behandelen is de vraag.

Wij zouden 's nachts niet rusten en niet slapen indien onze moeders, zussen of dochters eer geschonden werden, en op brute wijze vernederd en gefolterd zoals deze zusters. Indien onze moeders, zussen of dochters gilden van pijn, volledig weerloos, hun harten die uiteen barsten wanneer zij door de vijanden worden verkracht, en niet alleen plegen zij deze kwade misdaad, maar zij fotograferen en filmen het zonder schaamte noch respect.

Wat het erger maakt, is dat dit niet enkel om één zuster gaat, dit is niet in Oost Timor alleen (en hoeveel van ons verrichten een smeekbede voor onze zussen in Oost Timor? Zusters die slechter dan dieren worden behandeld door deze beesten. En hoeveel tijd maken wij vrij om aan hen te denken, of voor onze speciale en edele broeders die hun tijd offeren, hun rijkdom, hun energie, hun ledematen, hun zielen in het pad van Allah, en verdedigen hun zussen, moeders en dochters - zwakke en onderdrukten van deze Ummah.

Nee, dit is niet één zuster. Dit is niet de enige gebeurtenis. Dit is niet in Oost Timor alleen. Maar deze zelfde misdaad neemt dag na dag, uur na uur plaats, onze zussen en moeders en dochters in Tsjetsjenië, Palestina, Kasjmier, Filippines, in Maluku/Indonesië, en de lijst beëindigt niet. Dit is wat er met onze zussen in Bosnië en Kosovo gebeurde, en dit nog maar enkele jaren geleden - zussen even dicht bij ons als onze zussen in Schotland!

Mijn dierbare broeders en zusters, ik vraag me af, hoeveel zusters zullen nu wel niet in kwelling verkeren wanneer ik dit schrijf? Ik vraag me af, hoeveel broeders zullen nu wel niet verscheurd zijn van pijn wanneer zij zien wat er met hun vrouwen en dochters gebeurt?

Onze mooie moslimzusters, moeders en dochters zijn van hen verlegenheid, bescheidenheid, waardigheid beroofd, net zoals zij van hen kleding werden beroofd door deze monsters.

Mijn dierbare broeders, zouden jullie in de nachten door snurken, warm gewikkeld, gezellig en aangenaam in jullie luxe slaapkamers indien de kleren van uw vrouw werden verscheurd op de manier als de zusters in Oost Timor?

Ik wou, mijn dierbare broeders en zusters, dat ik de woorden zou kunnen vinden om precies uit te drukken wat in mijn hart is, ik handel er niet gerechtvaardig naar. Ik wou dat ik jullie de grafische gruwel waarvan ik slechts een glimp heb gevangen kon laten zien. Maar de foto's zijn te grafisch, subhan Allah, de ‘awrah van onze zusters tentoongesteld, en met alle respect voor haar en betreft de twijfelachtige kwesties, wil ik toch maar niet de URL hier plakken.

Het is genoeg dat ik u vertel dat het uw zuster is wiens ledematen door de laarzen van de soldaten verpletterd zijn - ja, soldaten, het was meer dan één monster die haar dit aandeed, haar zachte armen verpletterd.

Het is uw zuster wiens kleren werden afgescheurd.

Het is uw zuster die door een soldaat gekokhalsd werd, haar armen verpletterd terwijl de anderen dwongen om haar benen te spreiden en haar ondergoed verscheurden.

Het is uw zuster die vastgebonden, gefilmd en gefotografeerd werd tijdens de verkrachting, en God mag weten hoe vaak zij wel niet door deze monsters werd verkracht.

Het is uw zuster die herhaaldelijk geschonden werd, opnieuw en opnieuw, vanuit verschillende hoeken.

Het is uw zuster die een sigarettenpeukje in haar gevoelige lichaamsdelen kreeg uitgedoofd.

Het is uw zuster die uit schaamte en angst in een hoek terugdeinsde toen deze monsters naar haar keken, met kwellende woorden over haar kwetsbare, naakt en misbruikte lichaam.

Het is uw moslim zuster die door deze gestoorde mannen op de muur gehangen werd als een stuk vlees, totaal misbruikt en een kruisbeeld in haar borst kerfden!

Het is uw zuster wiens gezicht in vuiligheid werd afgedrukt, naakt, alsof de vernedering niet genoeg was geweest, vastgeknoopte touw rond haar hoofd en snijdend moet zij dit verdragen, en de foltering gaat brutaal door.

Het is u zuster die leefde en stierf (letterlijk verlaten) doodsbang, vernederd, weerloos, en alléén, als een hoop vuilnis op het terrein. Zij werd door hondsdolle beesten met hen wrede eetlust behandeld alsof zij lager dan vuilnis was.

Mijn ogen zijn na het bekijken van 12 foto’s gevuld met tranen. Ik kan me niet voorstellen hoe zij zich voelde tijdens de martelingen, de werkelijke horror.

Een broeder heeft mij geïnformeerd dat er ook een "real player" opname is, het geluid alléén doet de huid krimpen.

Moge Allah’s vervloeking op deze monsters dalen, en hen folteren in de diepe Hellevuur, op de manier zoals zij onze dierbare zusters hebben gemarteld.

‘’Dan was het einde bitter voor hen die kwaad deden, omdat zij de tekenen van Allah loochenden, en er over spotten. [Surah ar-Rum 30:10]

Mijn dierbare broeders en zusters, wat moet er nog gebeuren voordat wij ontwaken? Hoeveel zusters moeten er nog verkracht worden? Hoeveel lichamen moeten er nog gefolterd worden? Hoeveel van onze vaders en broers moeten er vernederd en gefolterd worden? Hoeveel bloed moet er nog vergoten worden en hoeveel kreten moeten weergalmen alvorens wij naar de realiteit waarin wij leven ontwaken?

ella said...

Harrald
as my Dutch is nonexistent I will write the following in English........if you allow ;-)

Am I right in assuming that nobody have seen the movie of heer Wilders so all there is are the rumours and innuendos?

Am I right in assuming that some people already explain muslim violent reaction by assuming that the fault lies in the showing of movie (irregardless of the truth or falsity of the movie) and dismissing the fault of people who react violently?

Am I right that some people reaction to the movie is not because of the possible veracity of the movie but because they are scared? Therefore [they are saying] one have to be careful not to do anything too touchy - we don't want to upset some people, don't we?

Is it, perhaps the same with the person who posted the last post in which there is nothing factual and everything is left to imagination - the horrors, the places, the muslim victims and the non-muslim victimizers.

The last post is asking the reader to think on dutch army which is in afghanistan, saying that there are unnamed some who have done a lot of awful things and who are supported by dutch army. He/she is naming all the hot spots on the globe and asking [muslim] brothers to think of the awfull things done to muslim sisters in Kosovo, Bosnia, Czecznia, kashmir (no Darfur, I have noticed). Author is saying that all the bad things are done by the countries which are supported by the Dutch army.(Russia is supported by the Dutch???) .The writer further is claiming that he has seen unimaginable horrors on the video done by the ......... insert your most hated country.... and is asking muslims brothers to do something to put to right the besmirched honour of sisters in Islam

Unimaginable horrors are by definition unimaginable but readers imagination when asking to imagine unimaginable horrors can run wild, can't it?

It is a very poetic, very picturesque (in the worst sense of the word) and very, very dangerous post because there are no facts in it only an appeal to imagination.

It seems that the same thing is happening with Mr Wilders and his movie, the movie which no one has seen yet.

Of course my impressions, particularly of the last post being a jihadi trash can be wrong....................., after all I do not speak Dutch.

Ruang tunggu said...

Ella you’re completely right, nobody knows exactly what mister Wilders like too show the people in his movie.
But all what we know about it is what he told self about his movie.
And a problem is mister Wilders will maybe never learn too respect other peoples religion or opinion and only likes too hurt.

A Muslim will only be irritated, but the group of people what like too use the name Muslim get the green light for action.

When I read all what Anonymous wrote, I guess it is the same like the weather in autumn and indeed his massage from 1:04 PM is dangers.

When you beat a dog, sooner of later he will try too biting.

When people not learn too respect the other in religion or opinion nothing will change and the terror will going on.

hanji said...

hanji,

what's this; I can't understand

ella said...

ruang

You are mistaken, the people you say "use the name Muslim" are muslims. They are believers in fundamentalist Islam and salafism but that does not makes them any less or any more muslims than any other groups of Muslims.
As for respect for other people religion, yes, definitely, when the people who want respect from others will respect secular people and other religions - Christianity, Buddism, shintoism, judaism and many many others. Making movies on violent passages from Quran or hadiths (and there are many of these) is not connected with disrespect of reliigion, it is connected with behaviour of people who are taking literaly suras or hadiths.
I understand problems for people who live in the countries where muslims are the majorities ( say, in Indonesia) but at the same time does not the behaviour of some muslims in these countries shows that violent reaction to "disrepectful" (according to them) stuff is a disrespect for other points of view?, Disrespect for people who are not muslims and may have different views on Quran or hadiths?
As for bite of the dog who has been bitten many times..............well, it is quite true and that's why some people in EU and elsewhere starting to get the reaction you mention.
Pendulum, you know, swings both ways.