Thursday, June 08, 2006

BEIRUT'S SHI'IETEN VIEREN DOOD ZARQAWI

Vorige week staken ze nog autobanden in brand uit woede over de belediging van hun leider Hassan Nasrallah, maar vanochtend was het feest in de shi'ietische buitenwijken van Beirut.

Direct na de aankondiging dat in Irak de dood van Al-Zarqawi, de leider van "Al Qaeda in het land van de twee rivieren" (Al Qaeda bedoelt hiermee natuurlijk Irak, maar omdat ze niet geloven in "Westerse landsgrenzen" referen ze nooit aan Irak), was aangekondigd, begonnen shi'ieten hier als gekken in de lucht te schieten. Deze vreugde vuren hielden ongeveer vijf minuten aan. Daarna was het wel weer mooi geweest (of de munitie op natuurlijk). In ieder geval toont het een paar zaken aan:

1. Al die zotten in Oost en West die beweren dat Al Qaeda niet bestaat en dat Zarqawi een verzinsel was van Amerika, Israel of van harryzzz.blogspot.com zitten er voor de zoveelste keer weer eens naast.

2. Dat shi'ieten, zelfs in Beirut, zich terdege realiseren waar Al-Qaeda voor staat: extreem-imperialitisch, extreem-soennietisch, extreem gewelddadig, extreem-anti-vrijheid.

3. Dat een beperkte samenwerking tussen Westen en shi'ietische krachten (Iran, sh'ieten Irak, Alawitische regime Syrie, Hezbollah) zo z'n voordeel kan hebben in de strijd tegen de soennie-psychopaten.

4. Dat de Amerikaanse intelligence nog niet zo slecht is. Ik bedoel: Amerikanen zijn nieuw in het land, spreken geen Arabisch, worden overal tegengewerkt en beschoten en slagen er toch in om Saddam en Zarqawi uit te schakelen. Trouwens, bijna alle figuren die op het befaamde kaartspel stonden, zijn of dood of gepakt. Bush mag dan niet zo slim overkomen, maar denk niet dat de Amerikanen een stel cowboys zijn die als idioten door Irak trekken zonder dat ze enig benul hebben van de situatie.

5. dat shi'ieten in Beirut wapens thuis hebben liggen (surprise, surprise...)

No comments: