Friday, June 02, 2006

B R E A K I N G N E W S

GESPANNEN SITUATIE IN BEIRUT OP AIRPORT ROAD EN AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE GROENE LIJN - DE SCHEIDINGSLIJN TUSSEN CHRISTLEIJKE EN SHI'IETISCHE WIJKEN. PROBLEMEN IN SHI'IETISCHE WIJK HARET HREIK, CHRISTENEN VERZAMELEN ZICH IN ACHRAFIEH EN AIN EL RUMMANEH.SHI'IETEN IN LIBANON PROTESTEREN TEGEN COMEDY SHOW WAARIN HUN LEIDER -VOLGENS DE SHI'IETEN - BELACHELIJK WERD GEMAAKT, STEKEN BANDEN IN BRAND IN BEIRUT, BLOKKEREN WEGEN, HONDERDEN SHI'IETISCHE JONGEREN TREKKEN OP BROMMERS DOOR DE STAD, ZWAAIEN MET IRAANSE VLAGGEN, HEZBOLLAH LEDEN BESCHERMEN EEN KATHOLIEKE KERK, TEN MINSTE EEN MARIABEELD KAPOT GESLAGEN. MOSLIM JONGEREN VALLEN DISCO'S AAN IN CHRISTELIJKE WIJK

CHRISTELIJKE ARABIEREN GROEPEREN ZICH "OM HUN WIJKEN TE VERDEDIGEN", SOMMIGEN LOPEN MET KNUPPELS ROND, SFEER GRIMMIG.

TEGEN 03.30: MEESTE SHI'IETEN EN CHRISTENEN NAAR HUIS, LEGER PATROUILLEERT OVERAL, OP ROTONDES PANTSERVOERTUIGEN EN SOLDATEN, LEGER BLOKKADES OP ALLE WEGEN NAAR HET CENTRUM. ONBEVESTIGDE BRONNEN: DRIE GEWONDEN.

(foto boven: Christelijke Arabieren demonstreren in nachtelijk Beirut tegen wat zij noemen agressieve moslims die eerder op de avond demonstreerden en autobanden in brandstaken. Aan de shi'ietische zijde was het niet toegestaan door leden van Hezbollah om een foto te maken, dus daarom, alleen deze foto. copyright: Harald Doornbos)

No comments: