Wednesday, February 07, 2007

EXCLUSIEF OP HARRYYZZZ.......
LIJK SADDAM IN STUKKEN GESNEDEN???

Als gevolg van zijn ophanging werd het lichaam van Saddam Hussein ongeveer drie centimeter opgerekt. Maar het lijkt erop dat de voormalige president van Irak die spectaculaire groei tijdens zijn dood niet heeft kunnen vasthouden.

Want van Irakese vluchtelingen in Beirut die zojuist uit Irak zijn gearriveerd, hoorde ik het volgende: Saddam's lijk zou door razende ex-familieleden van de ex-president uit z'n graf zijn gehaald en in stukken gesneden.

"Iedereen in Irak heeft het erover," aldus een van de vluchtelingen hier in Beirut die anderhalve dag geleden uit Baghdad arriveerde.

Bij de grafschenders zou het gaan om de directe familie van Hussein Kamel (volledige naam: Hussein Kamel Hassan al-Majid).

Hussein Kamel was getrouwd met Raghad Hussein, een van de drie dochters van Saddam Hussein. In 1995 vluchtte hij, samen met zijn broer Saddam Kamel al-Majid vanuit Irak naar Jordanie. Ook hun vrouwen (beiden dochters van Saddam Hussein) vluchtten mee naar Jordanie. Het jaar daarop besloten de Kamel broers en hun aanhang om terug te keren naar Irak. Dit nadat Saddam Hussein persoonlijk veiligheidsgaranties had gegeven voor de "verraders". Alls zou zijn vergeten en vergeven. Bij terugkomst in Baghdad werden de twee broers onmiddellijk gedwongen te scheiden van hun vrouwen, Saddam's dochters. Drie dagen later werden de twee broers doodgeschoten door leden van Saddam's veiligheidstroepen.

Familieleden van de Kamel-broers zouden nu dus wraak hebben genomen en Saddam Hussein's lijk in stukken hebben gesneden. Het incident zou hebben plaatsgevonden zo'n vijf dagen na de begravenis van Saddam Hussein (dus ergens rondom 5 of 6 januari van dit jaar).

Het verhaal kon niet vanuit onafhankelijke bron worden bevestigd.

De familie van de Kamel-broers woont echter wel in de buurt van Saddam Hussein's graf (net buiten de stad Tikrit). Ook heeft de familie een nogal duidelijk motief aangezien zij twee zoons verloor. De moord op de twee broers zette destijds nogal wat kwaad bloed bij de familie omdat het zou aantonen wat een lafaard en onbetrouwbaar figuur Saddam Hussein eigenlijk was.

Harald Doornbos