Sunday, August 13, 2006


De eerste Hezbollah grappen beginnen hier binnen te druppelen...
Leuke grap die ik zojuist als sms op m'n mobieltje binnenkreeg:

Waarom wordt Hassan Nasrallah (leider Hezbollah) de Sexkoning genoemd?
Wel hij naaide vier miljoen Libanezen in een maand!

Tijdens de oorlog was iedereen nog heel patriottistisch hier en stonden velen (ook christenen, druzen en soennieten) achter Hezbollah. Maar het lijkt nu een beetje door te dringen wat de club van Nasrallah heeft gedaan (halve land plat, miljoen vluchtelingen, 1000 doden, de komende vijf jaar weer geen buitenlandse investeringen meer) en sommigen hier in Libanon beginnen door te krijgen hoe ongelooflijk 'genaaid' ze zijn. En wat te denken van al die Saoedische zakenjongens die voor miljarden in Beirut hebben geinvesteerd en nu weer schroothandelaren zijn geworden....Ik hoor een groot aantal Libanezen praten over de mogelijkheid van een burgeroorlog nadat deze oorlog voorbij is. Ik doe niet aan dat soort voorspellingen, maar dat er zich enorme spanningen gaan voordoen tussen shi'ieten (de hezbollah achterban) aan de ene kant en soennieten, christenen en druzen aan de andere, lijkt wel heel duidelijk. "Hoe kunnen wij een land opbouwen als die Hezbollah idioten het iedere paar jaar weer verpesten," zei een bewoner van Tyre gisteren tegen me.

Harald Doornbos

6 comments:

Verbal Jam said...

Ik wil je in de gegeven situatie natuurlijk niet opjutten (laat staan 'verzoekplaatjes' aanvragen), maar kun je zoals aangekondigd nog even het verhaal vertellen over 'the green helmet man'? Op diverse fora woeden daar heftige discussie over en ook in een video van de NDR wordt zijn rol ernstig in twijfel getrokken.
De video staat ondermeer hier:
http://verbaljam.nl/index.php?itemid=2642
Sterkte en pas goed op jezelf!

Grutte Pier said...

Had eigenlijk nog een uitleg verwacht over onze 'Green Helmet'. Verder goeie blog. Sterkte nog een dag daar, zal wel knallen worden tot morgen ochten daar.

George Knight said...

Ik sluit me aan bij de vraag van verbal jam en grutte pier over Green Helmet. Wat is de waarheid over de enscenering in Qana en de rol van Green Helmet? In hoeverre is hij direct of indirect betrokken bij Hezbollah. En wat is de rol van zijn neef die in het ziekenhuis werkt?

Op eureferendum.blogspot.com is een hevige discussie ontbrand over de rol van Green Helmet en de 'staging' van Qana door Hezbollah. En de bedenkelijke rol van persbureaus als Reuters en AP en de medewerking van fotografen ter plekke.

Op het forum van eureferendum wordt door ene DutchRepublican naar deze blog verwezen. Naar mijn mening te kort door de bocht.

Happy Camper said...

Ha Harald,

Tijd niet gesproken&gezien!
't Is weer een lekker zooitje waarin je terecht bent gekomen. In ieder geval goed dat er nog iemand ter plaatse is om verslag te doen. De reguliere media blijven zoals gewoonlijk weer in hun veilige hotelletjes zitten, of thuis in de studio - over objectiviteit gesproken.
Wie weet komen we nog eens langsrijden. Want je zou het haast vergeten: Libanon is een mooi land (http://www.erwinvoogt.com/overland/roman/index.html). Heel triest wat er nu allemaal gebeurt, maar laten we blijven vertrouwen op een betere toekomst.

Groet, Erwin en Bastienne

Gerard1206 said...

Heb vanuit Libanon nog een tip voor de Saoedische investeerders ontvangen. De grondprijzen in Haret Hreik zijn flink aan het stijgen: vanuit deze wijk heb je tegenwoordig namelijk "seaview".

Tineke Boerendans, Libanon said...

ter aanvulling van de oorlogs moppen hierbij nummer twee, ik heb hem maar niet vertaald ik denk dat iedereen wel engels begrijpt, ter verduidelijking voor sommigen: haifa wehbe is een super mooie libaneese zangeres.

*** Hassan decided to send someone to make the
negotiations with Israel... After taking too many
opinions, he pointed on Haifa Wehbé.
After 3 days, Haifa came back to Lebanon Pregnant!!!

Hassan, upset, said:" We sent you there to find a
solution for the current situation... but not to sleep
with the enemy"

Haifa replied with a smile:"Habibi Hassan, Israel
refused all your proposals so I brought you a hostage"

Tineke Boerendans, Libanon